Η Eταιρεία
Eγκαταστάσεις
Διοίκηση
Διευθύνσεις
Τα Προιόντα μας
Διεύθυνση : Καβάλα – Ύδρας 18 653 02
Τηλέφωνο Επικοινωνίας : 2510 232792
Επικοινωνία
Τα Προιόντα μας
Σιτηρά
Η Ε.Α.Σ. Καβάλας παραλαμβάνει στις εγκαταστάσεις της που βρίσκονται στην επαρχία Καβάλας και Νέστου Αραβόσιτο, Σιτάρι μαλακό και σκληρό Κριθάρι και Ρύζι.
Αραβόσιτος
Ο Αραβόσιτος είναι το πλέον διαδεδομένο αγροτικό προιόν της περιοχής Καβάλας και Νέστου και για το λόγο αυτό η Ε.Α.Σ. Καβάλας εξυπηρετεί τους παραγωγούς της ως προς τη συγκέντρωση αραβοσίτου διαθέτοντας τα ακόλουθα τέσσερα ξηραντήρια : Δάτου - Καβάλας, Ερατεινού - Χρυσούπολης, Νέας Καρυάς - Χρυσούπολης και Ζαρκαδιάς - Χρυσούπολης. Στις παραπάνω εγκαταστάσεις παραλαμβάνουμε και διακινούμε στη Ελληνική αγορά αλλά πλέον και στο εξωτερικό αραβόσιτο με άριστα ποιοτικά χαρακτηριστικά, που σε ποσότητες ξεπερνά σε σύνολο τους 60.000 τόνους ανά έτος.
Σιτηρά
Η Ε.Α.Σ. Καβάλας παραλαμβάνει στις εγκαταστάσειςΤο σιτάρι ή στάρι ή σίτος, είναι ένα φυτό που καλλιεργείται σε όλο τον κόσμο. Είναι το δεύτερο παγκοσμίως σε συγκομιδή δημητριακό, μετά τον αραβόσιτο, με τρίτο το ρύζι. Ο καρπός του σίτου είναι μια βασική τροφή, που χρησιμοποιείταιστην παρασκευή αλευριού, ζωοτροφών.
Ρύζι
Το ρύζι είναι ένα από τα βασικά διατροφικά είδη της ανθρωπότητας: τα δυο είδη του αποτελούν το ένα πέμπτο των συνολικά καταναλισκόμενων θερμίδων παγκοσμίως. Το ρύζι ως προϊόν κυκλοφορεί σε πολλές μορφές ανάλογα με τον τόπο και τον τρόπο παραγωγής του.
Ελιά
Η ελιά ευδοκιμεί σε κλίματα εύκρατα χωρίς ακρότητες θερμοκρασίας (με μέση ετήσια θερμοκρασία 16οC) και υγρασίας, για αυτό είναι ευρύτατα διαδεδομένη στη μεσογειακή ζώνη (όπως στην Ελλάδα, Ευδοκιμεί σε πολλές περιοχές του κόσμου, αρκεί η θερμοκρασία να μη κατέρχεται πολύ και για μεγάλα χρονικά διαστήματα κάτω από το μηδέν. Γι' αυτό και ιδιαίτερα κατάλληλες περιοχές για την καλλιέργειά της είναι οι παραθαλάσσιες. Ο καρπός της ελιάς ωριμάζει στα μέσα προς τέλη του φθινοπώρου, οπότε και ξεκινάει η συγκομιδή, ή το λιομάζωμα. Η ελιά παραδοσιακά μαζεύεται με το χέρι, και το μάζεμα της ελιάς αποτελεί εδώ και αιώνες σημαντική αγροτική δραστηριότητα σε πολλές περιοχές της Μεσογείου.
Ελιά Θρούμπα Θάσου
Με τον καιρό, και ανιχνεύοντας τις ανάγκες της αγοράς για καθαρά αλλά και ποιοτικά τρόφιμα, δημιουργήθηκε ένα προϊόν «Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης» με ήπια μεταποίηση χωρίς θερμική επεξεργασία (παστερίωση) και ελάχιστο αλάτι σε σχέση με όμοια προϊόντα της αγοράς, η «Ελιά Θρούμπα Θάσου ΠΟΠ Βιολογικής Γεωργίας με ελάχιστο αλάτι». Δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή και στην συσκευασία του καρπού ανθεκτική, αδιαπέραστη στο οξυγόνο,σε τροποποιημένη ατμόσφαιρα ώστε η ελιά να μην οξειδώνεται και να διατηρεί αναλλοίωτα τα χαρακτηριστικά της γεύσης και του αρώματος. Η Ε.Α.Σ. Καβάλας επεξεργάζεται & τυποποιεί ετησίως 300 – 350 τόνους Ελιάς ¨Θρούμπα¨ Θάσου.Τα 2/3 εξάγονται στο Ισραήλ και το 1/3 στην Ελληνική αγορά.
ΟΙ Θρούμπες Θάσου υφίστανται φυσική εκπίκρανση πάω στο ΄δεντρο πριν τη συγκομιδή τους για'υτό παρουσιάζουν μεγαλύτερη συγκέντρωση λιπιδίων, υδατανθράκων και διαιτητικών ινών σε σχέση με άλλους τύπους ελιάς.
Η ελιά Θρούμπα Θάσου διατίθεται στις εξής συσκευασίες:
5 kgr. Μεταλλικό δοχείο
12 kgr. Μεταλλικό δοχείο
5 Kgr. Κουβάς πλαστικός νετ
650 gr. Δοχείο πλαστικό νετ
250 gr. Δοχείο πλαστικό νετ
Ελιά Χαλκιδικής
Οι ελιές, που παράγονται από τις ποικιλίες αυτές στην Χαλκιδική, χαρακτηρίζονται από μεγάλο μέγεθος καρπού με μεγάλη αναλογία σάρκας προς πυρήνα, λαμπερό πράσινο – πρασινοκίτρινο χρώμα, λεπτό φρουτώδες άρωμα και γεύση ελαφρώς πικρή, πικάντικη και απουσία αίσθησης λιπαρότητας, λόγω της από αιώνων προσαρμογής των ελαιοδέντρων στις ιδιαίτερες εδαφο-κλιματικές συνθήκες της περιοχής, αλλά και των καλλιεργητικών τεχνικών που εφαρμόζουν οι ελαιοπαραγωγοί.
Οι πράσινες ελιές Χαλκιδικής διατίθενται στις εξής συσκευασίες:
5 Kgr. Κουβάς πλαστικός νετ
3 Kgr. Κουβάς πλαστικός νετ
600 gr. Δοχείο πλαστικό νετ
250 gr. Δοχείο πλαστικό νετ
Ελαιόλαδο
Το ελαιόλαδο είναι βασικό στοιχείο της μεσογειακής διατροφής και θεωρείται προϊόν υγιεινής διατροφής λόγω της περιεκτικότητάς του σε μονοακόρεστα λιπαρά. Είναι το έλαιο των καρπών της ελιάς
Το λάδι παράγεται στα ελαιουργεία, με ψυχρή ή θερμή συμπίεση καρπού ελιάς. Σε αρκετές περιπτώσεις, στη συνέχεια γίνεται φιλτράρισμα με διηθητικά μέσα.
Τα σύγχρονα ελαιουργεία είναι ανεξάρτητες βιομηχανίες οι οποίες διαθέτουν άφθονο νερό για τον καθαρισμό και την επεξεργασία των ελιών. Οι διάφοροι χώροι του ελαιουργείου αερίζονται καλά, είναι στεγνοί και έχουν θερμική μόνωση.
Σύμφωνα με την ισχύουσα ποιοτική κατάταξη «παρθένο ελαιόλαδο» είναι: το έλαιο που λαμβάνεται μόνο με μηχανικές μεθόδους ή άλλες φυσικές επεξεργασίες, με συνθήκες που δεν προκαλούν αλλοίωση του ελαίου και τα οποία δεν έχουν υποστεί καμία άλλη επεξεργασία, πλην της πλύσης, της μετάγγισης, της φυγοκέντρισης και της διήθησης. Εξαιρούνται τα έλαια που λαμβάνονται με διαλύτες, με βοηθητικές ύλες παραλαβής που έχουν χημική ή βιοχημική δράση, ή με μεθόδους επανεστεροποίησης ή πρόσμιξης με έλαια άλλης φύσης. Επομένως, το «παρθένο ελαιόλαδο» είναι το λάδι 'φυσικός χυμός', το οποίο περιέχει ανέπαφα όλα τα βασικά συστατικά που περιείχε και μέσα στον ελαιόκαρπο (βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, μικροστοιχεία κτλ) και κατ' επέκταση εκείνο που έχει όλες τις ευεργετικές για την υγεία ιδιότητες.
Τα «παρθένα ελαιόλαδα» κατατάσσονται και ταξινομούνται αναλυτικά με τις ακόλουθες ονομασίες, ανάλογα με την περιεκτικότητά τους σε ελεύθερα λιπαρά οξέα (οξύτητα) και με κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που προβλέπονται για την κάθε κατηγορία:
Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο (οξύτητα ≤0,8%)
Παρθένο Ελαιόλαδο (οξύτητα ≤2,0%)
Ελαιόλαδο Λαμπάντε (οξύτητα >2,0%) (είναι ακατάλληλο για κατανάλωση ως έχει και προορίζεται για ραφινάρισμα ή για βιομηχανική χρήση).
Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο (οξύτητα ≤0,8%)
Βαθμός μέγιστης οξύτητας 1 γρ. στα 100γρ. ελαιολάδου. Το έξτρα Παρθένο ελαιόλαδο "ΘΑΣΟΣ" διατίθεται στις εξής συσκευασίες:
1 ltr. Πλαστική φιάλη
2 ltr. Πλαστική φιάλη
5 ltr. Μεταλλικό δοχείο
Βαθμός μέγιστης οξύτητας 1γρ.στα 100γρ. ελαιολάδου. Θεωρείται το καλύτερο σε ποιότητα λάδι(φυσικός χυμός) γιατί λαμβάνεται από τους καρπούς της ελιάς με αποκλειστικά φυσικές ή μηχανικές μεθόδους.Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο "ΘΑΣΟΣ"σε φιάλη διατίθεται στις εξής συσκευασίες:
750 ml. Γυάλινη φιάλη
500 ml. Γυάλινη φιάλη
250 ml. Γυάλινη φιάλη
Παρθένο Ελαιόλαδο (οξύτητα ≤2,0%)
Η ελέυθερη οξύτητα, εκφραζόμενη σε ελαικό οξύ, δεν υπερβαίνει το 1 γρ. στα 100 γρ. ελαιολάδου. Ιδανικό για να χρησιμοποιηθεί σε ωμές και βραστές σαλάτες,λιτές σάλτσες, βραστά ή ψητά ψάρια και κρέατα και γενικά σε φαγητά που δεν είναι απαραίτητο να θερμανθούν ή να μαγειρευτούν. Εξαιρετικό για την παρασκευή γευστικών φαγητών με όσπρια. Το παρθένο ελαιόλαδο "ΘΑΣΟΣ"σε φιάλη διατίθεται στις εξής συσκευασίες:
1 ltr. Πλαστιλή Φιάλη
2 ltr. Πλαστική Φιάλη
5 ltr. Πλαστιλή Φιάλη
Ακτινίδια
Το ακτινίδιο είναι δέντρο με άνθη χρώματος κόκκινου ή λευκού. Τα φύλλα του έχουν οωηδές σχήμα και στο κάτω μέρος τους έχουν χνούδι. Ο καρπός τους είναι ράγα και αίναι ενδώδιμος, με γλυκοξινη γεύση. Το εξωτερικό του μέρος είναι χρώματος καφέ και το εσωτερικό του είναι χυμώδες, με πράσινο χρώμα και μικρά σποράκια, χρώματος μαύρου.
Είναι πλούσιο σε κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, φυτικές ίνες και ιχνοστοιχεία. Διαθέτει περισσότερη βιταμίνη σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο φρούτο. Παράλληλα απομακρύνει τον κίνδυνο θρομβώσεων στο κυκλοφορικό σύστημα. Επίσης είναι πλούσιο σε λουτείνη, μια ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία, που συντελεί στη βελτίωση της όρασης. Η ύπαρξη πολλών βιταμινών το καθιστά ως το καλύτερο μέσο για την άμυνα κατά των μικροβίων.
Διατίθεται στις εξής συσκευασίες:
5-6 kgr. χύμα
10 kgr. χύμα
5 kgr. σε διάταξη
3 kgr. σε διάταξη
Φωτογραφικό Υλικό
Σπαράγγια
Το σπαράγγι ήταν γνωστό από τους αρχαίους χρόνους ως ένα σπάνιο και ένα από τα πιο ακριβά χορταρικά που μπορούσαν να γευθούν υψηλές κονωνικά τάξεις με πλούσιο βαλάντιο.
Η κατανάλωσή του αυξήθηκε αργότερα με την άνοδο του βιοτικού επιπέδου πράγμα που επέβαλε την συστηματική καλλιέργειά του. Η επεξεργασία του νωπού σπαραγγιού χωρίζεται σε δύο μέρη, στη επεξεργασία του στο σπίτι και την επεξεργασία του στο συσκευαστήριο από όπου φεύγει για αγορές του εξωτερικού.
Περιέχει: Νερό 93,75-94,5%, λεύκωμα 1,62-1,79%, λίπη 0,11-0,25%, μη αζωτούχες ουσίες 2,26-2,33%,ίνες 0,81-1,04%, τέφρα 0,54-0,70%.
Η περιεκτικότητά του σε μεταλλικά στοιχεία ανά 100 γραμμάρια φρέσκου σπαραγγιού είναι:Ασβέστιο 20mg,φώσφορος 60mg,σίδηρος 1mg.
Τα σπαράγγια είναι φρούτα με υψηλή περιεκτικότητα βιταμίνης B και C.Η συμπύκωωση των παραπάνω συστατικών βρίσκεται στο βλαστό και ελαττώνεται προς τη βάση.Η φλούδα του σπαραγγιού είναι πλουσιότερη σε συστατικά από ότι η καρδιά.Κατά το βράσιμο η απώλεια των βιταμινών κυμαίνεται από 27-40%.
Διατίθεται στις εξής συσκευασίες:
5 kgr. χύμα
5 kgr. καλαθάκι
7,5 kgr. καλαθάκι
16 kgr. χύμα
5 kgr. ματσάκι
Λοιπά Προιόντα
Το Αραβοσιτέλαιο "ΦΙΛΙΠΠΟΙ"
Παράγεται με μεγάλη φροντίδα από τις πιο διαλεκτές και άριστες σοδειές, γι' αυτό κι αποτελεί λάδι υψηλής ποιότητας και διαθέτει υπέροχο χρώμα.
Διατίθεται στις εξής συσκευασίες:
1 ltr. Πλαστική φιάλη
2 ltr. Πλαστική φιάλη
Το Ηλιέλαιο "ΦΙΛΙΠΠΟΙ"
Το Ηλιέλαιο είναι απαλλαγμένο 100% από χολιστερίνη, γι'αυτό αποτελεί την ιδανικότερη επιλογή του καταναλωτή, που ενδιαφέρεται για την υγεία του.
Διατίθεται στις εξής συσκευασίες:
1 ltr. Πλαστική φιάλη
2 ltr. Πλαστική φιάλη
5 ltr. Μεταλλικό δοχείο
Ρύζι
Διατίθενται στις εξής συσκευασίες:
2 kgr. Σακούλα
1 kgr. Σακούλα
500 gr. Σακούλα
Όσπρια
Φακές χοντρές-ψιλές
Ρεβύθια
Φάβα
Αρακάς
Διατίθενται σε συσκευασία:
500 gr. Σακούλα
Σιτηρά
Ελιά
Ελαιόλαδο
Ακτινίδια
Σπαράγγια
Λοιπά Προιόντα