Η Eταιρεία

Eγκαταστάσεις

Διοίκηση

Διευθύνσεις

Τα Προιόντα μας

Διεύθυνση : Καβάλα – Ύδρας 18 653 02

Τηλέφωνο Επικοινωνίας : 2510 232792

Επικοινωνία

Η Εταιρεία

Η Ένωση Αγροτών Συνεταιρισμένων (Ε.Α.Σ.) Καβάλας ιδρύθηκε το 1927, ως δευτεροβάθμια Συνεταιριστική Οργάνωση και λειτουργεί πλέον στα πλαίσια του νέου Νόμου περί Συνεταιρισμών ως πρωτοβάθμιος Αγροτικός Συνεταιρισμός, έχοντας ως μέλη της παραγωγούς των επαρχιών Καβάλας, Νέστου και Θάσου.

 

Στα νέα δεδομένα που διαμορφώθηκαν τα τελευταία χρόνια, με την ολοένα αυξανόμενη απελευθέρωση των διεθνών αλλά και τοπικών αγορών, η διοίκηση της Ένωσης σε συνεργασία με τους εργαζόμενους, αποφάσισαν να επαναπροσδιορίσουν αρκετούς από τους στόχους και την οικονομική και εμπορική πολιτική της οργάνωσης. Σε πολλές από τις δραστηριότητες της Ένωσης, δόθηκε ένα ιδιαίτερο βάρος με συνέπεια την αλματώδη ανάπτυξή τους και την ικανότητά τους να γίνουν σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα ανταγωνιστικές σε τοπικά αλλά και ευρύτερα γεωγραφικά όρια. Έθεσε νέους οικονομικούς και εμπορικούς στόχους για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της σύγχρονης Αγροτικής Οικονομίας.

 

Έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη συνεχή βελτίωση των προϊόντων και τήρηση των διαδικασιών παραγωγής και εξασφάλισε το πρότυπο ISO 9002 για την ποιότητα των προϊόντων της: ελαιόλαδο, ηλιέλαιο, αραβοσιτέλαιο, φασόλια, φακές, ρύζι και συγγενή προϊόντα.

 

Τους τομείς δραστηριότητας της Οργάνωσής μας, μπορούμε να τους κατατάξουμε σε 3 (τρείς).

 

 

Βιομηχανικές

 

Εργοστάσιο Επεξεργασίας και Συντήρησης Σπαραγγιών & Ακτινιδίων

Εργοστάσιο  Επεξεργασίας και Τυποποίησης Ελιάς θρούμπας στη Θάσο

Εργοστάσιο Τυποποίησης Ελαιολάδου

Εργοστάσιο Τυποποίησης Οσπρίων

Ξηραντήρια & Αποθηκευτικοί Χώροι Δημητριακών

Εργοστάσιο Παραγωγής Μιγμάτων Ζωοτροφών

Εργοστάσιο Επεξεργασίας και Τυποποίησης Πράσινης και Μαύρης Ελιάς στη Βιομηχανική Περιοχή

 

 

Εμπορικές

 

Συγκέντρωση και εμπορία σιτηρών, Αραβοσίτου και λοιπών αγροτικών προϊόντων.

Εμπορία και διάθεση καταναλωτικών προϊόντων βιοτικής ανάγκης: Δύο (2) μεγάλα S/M σε Χρυσούπολη και Κοκκινόχωμα Καβάλας.

Εμπορία και διάθεση Γεωργικών Μηχανημάτων – Φυτοφαρμάκων - Λιπασμάτων και Σπόρων.

 

 

Λοιπές Δραστηριότητες

 

Τμήμα εξυπηρέτησης αγροτών αναφορικά με τη λήψη αγροτικών επιδοτήσεων και επιστροφής Φ.Π.Α. αγροτών.

Πρακτόρευση των Ασφαλιστικών Εταιριών, των οποίων η πλειονότητα των μετοχών κατέχεται από Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις και την Αγροτική Τράπεζα: ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ.

 

Η Ε.Α.Σ Καβάλας έχοντας υπόψη ότι για τα επόμενα χρόνια ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα για την Αγροτική οικονομία, θα είναι η απορρόφηση της παραγωγής, με συνέπεια την ολοένα και περισσότερη συρρίκνωση του αγροτικού πληθυσμού, θέτει ως σκοπό και στόχο τα τελευταία χρόνια – πέραν του κοινωνικού της έργου- και την επιδίωξη απαραίτητα του κέρδους σε κάθε της δραστηριότητα. Ανάλογα με την περίσταση και τις συγκυρίες που διαμορφώνονται στην αγορά, αυτό το κέρδος είτε δίνεται άμεσα στον παραγωγό, με την μορφή επιδότησης της τιμής αγοράς του προϊόντος, είτε έμμεσα με την επένδυσή του, σε βελτίωση των μονάδων παραγωγής και των δραστηριοτήτων γενικά της Οργάνωσης.

 

Για την λειτουργία όλων των παραπάνω και την επίτευξη των στόχων, η Ε.Α.Σ. Καβάλας απασχολεί 50 εργαζόμενους (μονίμους εργατοϋπαλλήλους), ενώ σε περιόδους αιχμής ο αριθμός αυτός αυξάνεται με εποχιακό προσωπικό, φτάνοντας τους 250 περίπου, συνολικά εργαζόμενους.